Arjen turvaajina jo vuodesta 1987

N-Cleanille asiakkaan hyvinvointi ja onnistuminen on kaikki kaikessa. Suuren yrityksen voimavaroilla sekä perheyrityksen lämmöllä ja paikallisuudella turvaamme satojen tuhansien ihmisten arjen puhtaampien ja raikkaampien toimitilojen muodossa.

1986

N-Clean saa alkunsa 1980-luvulla turkulaisen hotellin yökerhossa, jossa perustajamme Rauno Nurmi on töissä. Kyseistä yökerhoa käytetään päiväsaikaan myös kokoustilana ja kun käy ilmi, että ikkunat ovat pesun tarpeessa, Rauno toteaa olevansa oikea mies asian korjaamiseen. Työn jälki on niin laadukasta, että hän saa tehtäväkseen siivota hotellin loputkin ikkunat ja sen jälkeen vielä naapurihotellinkin. Vuoden kuluttua kysyntää on jo sen verran, että baarimestari päättää siirtyä kokopäiväiseksi siivousalan ammattilaiseksi.

1990

Rauno jatkaa siivousalan töitä mm. ikkunoiden ja kokolattiamattojen puhdistuksen sekä vahaustöiden merkeissä. Hän innostuu alasta toden teolla ja innokkuus tarttuu myös Helena-vaimoon.

1995

Rauno ja Helena perustavat yhdessä Aluesiivousyhtiö-yrityksen, joka keskittyy pääsääntöisesti hotellisiivoukseen. Aluesiivousyhtiö työllistää vuosituhannen vaihteessa valtakunnallisesti 750 siivousalan ammattilaista.

2001

Aluesiivousyhtiö myydään Engelille ja Rauno ja Helena jatkavat yrityksessä vielä muutaman vuoden, kunnes vuonna 2003 jättäytyvät pois toiminnasta. Asiakkaat jäävät kuitenkin kaipaamaan pariskunnan ihmisläheistä ja palveluhenkistä asennetta, ja saavatkin lopulta heidät toisiin ajatuksiin.

2004

N-Clean perustetaan. Kun Nurmet tammikuussa 2004 palaavat juurilleen, ulottuu N-Cleanin palvelutarjonta hotellien lisäksi myös laivoihin ja muihin toimitiloihin. Yrityksen toiminta jatkuu tasaisen kasvun merkeissä.

2011

N-Clean perustaa tytäryhtiön Ruotsiin, minkä seurauksena toimintaa on niin Tukholman, Nyköpingin kuin Åren alueilla. Vuoteen 2019 mennessä Ruotsin yhtiö vaihtaa jo 10 miljoonaa euroa ja työllistää 300 siivousalan ammattilaista.

2016

Suomalainen pääomasijoitusyhtiö Juuri Partners liittyy N-Cleanin omistajiin, minkä kautta siivousyritys saa verkostoja ja entistä laajempaa osaamista toimintansa tueksi. Juuri Partners tukee N-Cleania aktiivisesti muun muassa hallitustyön ja ulkopuolisen sparrauksen merkeissä.

2019

Ruotsalaisesta MIAB AB:sta tulee N-Cleanin osaomistaja tammikuussa 2019. Kiinteistöpalveluihin keskittynyt MIAB tuo N-Cleanille uutta asiantuntemusta mm. sairaala- ja kuntapuolen puhtaanapidosta ja yhdessä yritykset muodostavat 100 miljoonan euron konsernin.

2021

Rauno ja Helena jatkavat yrittäjinä yhdessä emoyhtiö MIAB Ab:n kanssa. Yritys työllistää Suomessa jo 1 700 henkilöä ja liikevaihto on 35 miljoona euroa. N-Cleanin siivouspalvelukonseptiin pohjautuen Suomessa ja Ruotsissa puhdistuu vuodessa noin 0,7 miljoonaa hyttiä ja yli 5 miljoonaa hotellihuonetta.

2022

N-Clean jatkaa kasvua ja kehitystä. Liikevaihto on kasvanut 50 miljoonaan euroon ja työntekijöitä on yli 2000. N-Cleanistä tulee osa MIAB-konsernia omistuspohjan siirtyessä kokonaisuudessaan MIAB Ab:lle.

N-Cleanin toiminta perustuu tänäkin päivänä Raunon periksiantamattomaan asenteeseen ja omistautuneeseen suhtautumiseen siivoustyöhön. Ensimmäisistä pyyhkäisyistä lähtien N-Clean on saanut kiitosta etenkin asiakaslähtöisyydestä sekä joustavuudesta alan nopeidenkin muutosten edessä. Suuryrityksen voimavaroilla ja ketterän perheyrityksen asenteella palvelemme tätä nykyä Suomen suurimpia yrityksiä, aina varustamoista hotelleihin, myymäläketjuihin, kauppakeskuksiin ja hoivakoteihin. Meille tärkeintä on arjen turvaaminen, jotta asiakkaamme voivat keskittyä liiketoimintansa harjoittamiseen ja siinä menestymiseen.